Colour Your Life

De workshop ‘Colour Your Life’ maakt studenten, van verschillende MBO opleidingen, bewust van hoe ze personal branding kunnen gebruiken tijdens solicitatiegesprekken en de ongeschreven regels van houding, gedrag en persoonlijke verzorging in het toekomstige beroepenveld.


Love Control

Love Control spijkert de kennis van MBO studenten over seksualiteit bij. Tijdens de lessen worden belangrijke onderwerpen besproken zoals seksualiteit, soa’s en anticonceptie. De gastles Love Control heeft als doel de seksuele gezondheid van jongeren verbeteren.Orgaan-, stamcel- en bloeddonatie

Tijdens deze gastles brengen we het belang van orgaan-, stamcel- en bloeddonatie onder de aandacht, de nieuwe donorwet wordt besproken en er is genoeg ruimte voor interactie met de studenten. Het doel van deze gastles is de jongeren bewust te maken van de keuze die ze hebben als het gaat om donatie.

Kraamzorg in de praktijk

Kraamzorg in de praktijk bestaat uit verschillende verdiepende workshops over kennismaking met de kraamzorg. Daarnaast kunnen de workshops ook ingezet worden als verdieping op de specialisatie kraamzorg. Ze geven de studenten een goed inzicht in de werkzaamheden en vaardigheden van de kraamverzorgende door praktische opdrachten, casussen en er worden verschillende producten voorgesteld.

Zorg voor ouderen

In deze gastles wordt extra aandacht gegeven aan de onderwerpen decubitus en aambeien. Het is van groot belang om MBO studenten nu al te informeren en voor te bereiden op toekomstige situaties. Er wordt dieper ingegaan op de oorzaken, gevolgen en behandelingen. Doormiddel van praktische voorbeelden en koppeling aan de producten wordt de theorie duidelijk uitgelegd.Alles over lichaam, menstruatie en seks

In deze gastles komen onderwerpen zoals puberteit, lichamelijk veranderingen, zelfbeeld, ongesteldheid, maand hygiëne, anticonceptiemiddelen en soa’s komen aan bod. Kennisoverdracht, het aanleren van vaardigheden en het stimuleren van weerbaarheid worden als doel gesteld. Ook worden de producten van Libresse gedemonstreed.