Durf jezelf te zijn!

Doelgroep: Brugklas

Iemand die op een gezonde manier zelfverzekerd in het leven staat, heeft daar in tal van situaties profijt van. Zelfvertrouwen maakt je weerbaar en minder afhankelijk van oordelen van anderen. Initiatief nemen, voor je eigen mening uitkomen en nieuwe dingen beginnen gaat een stuk makkelijker. Echter is het, zeker voor beginnende pubers, niet altijd gemakkelijk om zelfverzekerd in het leven te staan.

Sociale media spelen hier een belangrijke rol in. Elke dag worden onrealistische ideaalplaatjes de wereld in geslingerd via kanalen als Instagram, Snapchat, Tiktok of Facebook. Ook de reclamewereld draagt hier aan bij. Leerlingen hebben hierdoor vaak het gevoel niet goed of knap genoeg te zijn. Ze vrezen dat hun leven niet spannend genoeg is. In deze les praten we met de leerlingen over deze zaken. We bieden hen handvatten om het zelfvertrouwen te kunnen vergroten bij zichzelf, maar leren hen ook dat ze een verantwoordelijkheid dragen voor een ander. Een belangrijke les die vaak veel losmaakt bij de leerlingen.

De gastles durf jezelf te zijn wordt mede mogelijk gemaakt door Dove.

Lesduur:

De gastles durf jezelf te zijn duurt ongeveer 1 lesuur

Aantal:

Onze gastdocenten  moeten vaak een stuk rijden. Daarom vragen we om minimaal 2 achtereenvolgende gastlessen per dag in te plannen.

Kosten:

Onze gastlessen zijn kosteloos, maar voor de gastdocenten vragen wij een standaard reiskostenvergoeding van €30,- excl. BTW en eventuele parkeerkosten.

Plan nu een gratis gastles in!

© Copyright - edulin-Q | Website bij Bizz-Kit