Dé menstruatieles

Doelgroep: middelbare school onderbouw

Deze les is ontwikkeld om op een luchtige manier de menstruatiecyclus uit te leggen aan jongeren. Tijdens de les wordt de groep verdeeld in 4 kleinere groepjes die ieder een deel van de menstruatiecyclus gaan uitwerken. Dit doen zij onder andere via een grote plaat van de baarmoeder. Iedere groep krijgt een tasje met spullen die horen bij hun specifieke fase van de menstruatiecyclus. Met deze spullen en met behulp van de plaat leggen ze zelf uit wat er in hun fase precies gebeurt. De gastdocent begeleid de leerlingen hierbij en stelt prikkelende vragen om ze aan het denken te zetten.

Er worden geen foto’s gebruikt, maar alleen illustraties. Op deze manier is de les prettig te volgen voor jongeren uit alle culturen. Door het zelf bezig zijn, voelen de leerlingen zich vrij om vragen te stellen en kunnen ze aan het eind exact uitleggen hoe de menstruatiecyclus werkt. En…er valt ook nog iets lekker te verdienen!

Dé menstruatieles wordt mede mogelijk gemaakt door Libresse.

Lesduur:

Dé menstruatieles duurt ongeveer 1 lesuur

Aantal:

Onze gastdocenten  moeten vaak een stuk rijden. Daarom vragen we om minimaal 2 achtereenvolgende gastlessen per dag in te plannen.

Kosten:

Onze gastlessen zijn kosteloos, maar voor de gastdocenten vragen wij een standaard reiskostenvergoeding van €30,- excl. BTW en eventuele parkeerkosten.

Plan nu een gratis gastles in!

© Copyright - edulin-Q | Website bij Bizz-Kit