Serious Gamen helpt ADHD’er met leren

Dat gamen niet meer weg te denken is voor jongeren, is niet meer dan een feit in 2022. Maar wist je dat je met Serious Gamen kan bijdragen aan de educatieve ontwikkeling van je kind/leerling. Serious Games zijn namelijk spellen waarbij ‘leren’ voorop staat. Er wordt een combinatie gemaakt tussen de kracht van motiverend leren en de fun factor. Je kan het ook wel edutainment noemen.

Kinderen met ADHD hebben vaak moeite met het vinden van motivatie en concentratie bij het leren. Spelend leren kan hierbij een grote uitkomst bieden. De Serious Games bieden dan ook de ultieme kans om een goede balans te vinden tussen motivatie & leren. Door deze goede balans en de korte feedback kunnen kinderen met ADHD hun aandacht er beter bij houden.

Er is inmiddels ook wetenschappelijk onderzoek geweest bij een groep van 170 Nederlandse en Belgische kinderen met ADHD tussen de 8-12 jaar. Hieruit blijkt dat kinderen die een Serious Game 10 weken gemiddeld 3 keer per week gespeeld hebben, naast hun gebruikelijke ADHD behandeling, grote vooruitgang boeken op gebieden zoals omgaan met tijd, werkgeheugen en verantwoordelijk gedrag. Het blijft wel belangrijk om ook duidelijke grenzen te stellen aan de hoeveelheid gamen, omdat gamen ook erg verslavend kan zijn.

Bronnen: https://adhdnetwerk.nl/blog/game-on-serious-games-kunnen-helpen-bij-adhd/ | https://www.kinderopvangtotaal.nl/serious-games-helpen-bij-adhd/

© Copyright 2024 - edulin-Q | Website bij Bizz-Kit