ouderavond duidelijke structuur (tijdens de vakantie)

Introductie tekst:

Zoals gezegd vergroten wij onze impact door alle hoofdrolspelers in het onderwijs te bedienen. Leerlingen, leerkrachten én ouders. Met onze studiedagen helpen wij leerkrachten de verschillende leerlingen op juiste wijze te benaderen. Niet elk kind heeft een neurotypisch brein. In elke klas zit wel een kind met bijvoorbeeld AD(H)D of ASS. Deze kinderen hebben veel hulp nodig in de vorm van structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Alleen dan is er groei mogelijk. Zowel op sociaal-emotioneel als op cognitief gebied.

Om daadwerkelijk aan dit leerproces toe te komen, is het nodig dat in de thuissituatie ouders ervoor kunnen zorgen dat conflictsituaties zoveel mogelijk vermeden worden. Want de leerkracht kan nog zo goed zijn/haar best doen, juist daaraan gaat bij deze leerlingen enorm veel energie verloren. De oorzaak? Het ontbreken van voldoende structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Edulin-Q zet zich daarom in voor een sterke samenwerking tussen leerkrachten en ouders.

Doelgroep

Ouders, opa’s en oma’s

Inhoud cursus

Wij bieden tijdens deze ouderavond de ouders dezelfde theoretische kennis die wij ook de leerkrachten tijdens de studiedagen aanreiken. Daarnaast maken we heel concreet hoe je structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid in de thuissituatie toe kunt passen. Dit met als doel dat je als ouder een steun kunt zijn voor je kind en zoveel mogelijk uit conflicten blijft.

© Copyright 2024 - edulin-Q | Website bij Bizz-Kit