Orgaan-, stamcel- en

bloeddonatie

Gastles over bewustwording van de keuze die jongeren hebben over donatie

Studenten staan in de bloei van hun leven, de wereld staat voor ze open. Echter, een normaal en gezond leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bejaarden, volwassenen, studenten en kinderen staan op wachtlijsten voor donaties. Het doneren van organen, stamcellen of bloed is een onderwerp waar weinig jongeren bewust mee bezig zijn. Tijdens onze gastlessen brengen we orgaan-, stamcel- en bloeddonatie onder de aandacht, en vooral het belang ervan.

Deze gastles is ontwikkeld in samenwerking met Sanquin, Matchis en de Nederlandse Transplantatie Stichting.

Gastdocenten aan het woord

"Het is een hele mooie, fijne,interactieve presentatie. Wordt door studenten en docenten positief opgereageerd."

"Ik merk dat ze wel degelijk ‘geraakt’ worden door het belang van bloed- en stamceldonatie en dat dit vragen en reacties oproept. Door daar beter bij stil te staan in de vorm van gesprek kunnen zij hun mening beter vormen."

Wat vinden de scholen?

"De leerlingen waren erg enthousiast. Er werden veel vragen gesteld en de gastdocente reageerde daar goed op. Hele interessante en interactieve les!"

"Hele goede les. De studenten reageerden allemaal zeer positief op de gastles."

"De gastles heeft een mooie belans tussen theorie en meningsvorming. Er werd goed ingespeeld op de behoefte van de studenten, waarbij er niet te opdringerig werd gedaan over doneren."

"De gastles is een goede aanvulling op het thema bloedsomloop wat wij behandelen met de leerlingen. Er wordt veel nieuwe informatie gegeven over het thema stamceldonatie"

"De gastlessen waren echt een goed bevallen. De studenten waren allemaal erg enthousiast en vonden het een interessant onderwerp. Twee jongens wilden zich direct al aanmelden om bloeddonor te worden. Ook het interactief karakter van de gastles kwam goed naar boven met Kahoot. Ze maakte er zelfs een competitie van om zoveel mogelijk vragen goed te hebben. De gastdocent kon het verhaal duidelijk en boeiend overbrengen. Al om al een hele leuke, leerzame en interessante gastles. "

Geinteresseerd in de gastles 'orgaan-, stamcel- en bloeddonatie'?

Wanneer u geinteresseerd ben om in samenwerking met Edulin-Q deze gastles te verzorgen op MBO en middelbare scholen in Nederland, dan horen wij dat graag. U kunt ons kantoor bereiken via e-mail en telefonisch.