Love Control

Over seks, soa en anticonceptie

In deze gastles behandelen we onderwerpen over het ontdekken van je lichaam, seksuele diversiteit, wensen en grenzen, soa's en ook het gebruik van anticonceptie middelen. Deze gastles is ontwikkeld in samenwerking met Pfizer.

Voor meer informatie over de gastles 'Love Control' kijk dan op www.love-control.nl of www.vrouw-en-gezondheid.nl

Gastdocenten aan het woord

In het begin van de les wordt soms nog wel even gegiecheld. Maar het lukt Jantine van Hoogstraten, docent van Love Control vaak algauw om de lacherige sfeer te laten verdwijnen. ’’Door te vertellen dat seks iets doodgewoons is waar je op een normale manier over kunt praten en ik noem alle dingen ook bij hun naam. Dat helpt.’’

Seks is nogal wat, stelt ze. Je geeft je zelf letterlijk bloot en dat maakt je kwetsbaar. ’’Dat mag alleen op een mooie, veilige manier gebeuren. Jongeren moeten beseffen dat zij de eigenaar zijn van hun eigen lijf en dat niemand daar verkeerd mee om mag gaan.’’

De gastles Love Control is ook bedoeld voor jongens, maar spreekt bovenal meisjes aan. Niet omdat er veel meer meisjes op mbo-scholen zitten dan jongens, maar omdat meisjes in de regel degenen zijn die een keuze maken op het gebied van anticonceptie.

Wat vinden de scholen?

"Ik vind de presentatie heel nuttig & helder. De gastdocent weet hoe ze met de doelgroep moet omgaan en brangt een helder en duidelijk verhaal"

"Hele interessante gastles. Alle anticonceptiemiddelen waar over werd gesproken had de gastdocent ook meegenomen, hierdoor kregen de studenten een duidelijk beeld van wat er allemaal mogelijk is"

"De gastdocent geeft de studenten ruimte om vragen te stellen, hierdoor wordt het een goede interactieve les"

"Hele leuke gastles, de studenten waren geinteresseerd en nieuwsierig"

Geinteresseerd in de gastles 'Love Control'?

Wanneer u geinteresseerd ben om in samenwerking met Edulin-Q deze gastles te verzorgen op MBO scholen in Nederland, dan horen wij dat graag. U kunt ons kantoor bereiken via e-mail en telefonisch.