studiedagenpakket gedragsproblematiek in de klas & thuis

In het kader van NPO krijgt professionalisering van onderwijsteams komend schooljaar hoge prioriteit. Edulin-Q is gevraagd om daarbij te ondersteunen op het gebied van gedragsproblemen in de klas, in het bijzonder op het gebied van AD(H)D en Autisme. Dit pakket omvat 2 studiedagen voor de docenten en onderwijsondersteuners en 1 (groot)ouderavond voor ouders en grootouders.

Studiedag AD(H)D

5 uur

Studiedag Autisme

5 uur

Informatie-avond ‘Hoe overleef ik december’ voor ouders en grootouders van leerlingen met ADHD & Autisme

2 uur

 • Passend Onderwijs

  Grid Sub-Title

  Iedere leerkracht krijgt te maken met de gevolgen van Passend Onderwijs. Een idealistisch idee, echter blijkt in de praktijk dat scholen hier onvoldoende middelen voor krijgen aangeboden. Het vraagt ontzettend veel van de leerkracht om aan alle behoeften te voldoen van de verschillende kinderen in de klas.

 • Autisme & ADHD

  ADHD en Autisme zijn termen die vaak vallen. Hierdoor kan het misverstand ontstaan dan men er ook al veel van af weet. Het zijn complexe onderwerpen die om een totaal andere aanpak vragen dan bij kinderen met een neurotypisch brein. Het echt doorvoelen wat deze kinderen nodig hebben, vraagt om veel kennis en creativiteit. Wij willen bijdragen aan deze professionaliteit zodat leerkrachten met zelfvertrouwen en plezier kunnen doen wat ze willen doen: er zijn voor leerlingen.

 • Informatie-avond voor familie

  De feestdagen? Natuurlijk doen we dat gezellig allemaal samen. Toch? Maar allemaal samen is voor deze kinderen niet gezellig. Hoe organiseer je Sinterklaas en Kerstmis op een manier die voor alle (klein)kinderen ook leuk is?

Losse scholing

Liever één van de onderdelen als losse studiedag inplannen? Dat kan ook. De losse onderdelen duren een halve dag.

Nascholingstraject

Konden niet alle collega’s aanwezig zijn tijdens de studiedag of zijn er nieuwe collega’s die onze studiedag ook moeten ervaren? Kies dan voor een nascholingstraject.

Neem contact op voor meer informatie.

Wie zijn wij?

Edulin-Q is begin 2000 door de GGD gevraagd om kosteloze gastlessen te ontwikkelen ter vervanging van het vak Verzorging. Inmiddels zijn we te gast in 5.000 klassen per jaar waarin we met leerlingen praten over en werken aan: zelfvertrouwen, persoonlijke hygiëne en seksuele gezondheid. Waarschijnlijk komen wij al op uw school.
In corona tijd zijn we gestart met de eerste 50 studiedagen AD(H)D voor leerkrachten. Dit legde een behoefte bloot aan verbinding, delen van ervaringen, samen oplossingen bedenken en hele praktische handvatten waarmee mensen de volgende dag aan het werk konden in de klas.
Inmiddels is ons gevraagd uit te breiden met het thema autisme én een informatie avond voor ouders en grootouders van leerlingen met (één) van beide stoornissen.

Vraag nu een kennismakingsgesprek aan!

© Copyright - edulin-Q | Website bij Bizz-Kit