Omgaan met ADHD in de klas

Doelgroep: MBO onderwijsassistent & HBO pabo

ADHD heeft invloed op de aandacht, impulsiviteit en hyperactiviteit van individuen. De mooie eigenschappen van leerlingen met ADHD zoals spontaniteit, creativiteit en een sterke intuïtie kunnen als uitdagend ervaren worden binnen een groep. In de toekomst zal je een cruciale rol spelen in het begrijpen en begeleiden van deze leerlingen.

Om je hierin te ondersteunen, bieden wij een unieke beroepsgerichte gastles over ADHD aan. We nemen studenten in deze gastles mee in de wereld van ADHD-ers, door ze antwoord te geven op de vragen: ‘Wat is ADHD nu eigenlijk?’, ‘Hoe komt de diagnose van ADHD tot stand?’ en ‘Wat zijn de gedragseigenschappen van iemand met ADHD?’.

Vervolgens gaan we samen aan de slag met interactieve werkvormen waarmee we handvatten aanreiken om de regie in de klas/groep te kunnen behouden. Zo kunnen we samen bijdragen aan een inclusieve leeromgeving waarin ADHD leerlingen zich gesteund voelen.

De gastles mag voor een onbeperkt aantal klassen worden aangevraagd. Boek dus snel zodat we onze gastsprekers kunnen reserveren voor jullie studenten!

De beroepsgerichte gastles ADHD in de klas wordt mede mogelijk gemaakt door Medice.

Lesduur:

De gastles duurt ongeveer 1,5 uur

Aantal:

Onze gastdocenten  moeten vaak een stuk rijden. Daarom vragen we om minimaal 2 achtereenvolgende gastlessen per dag in te plannen.

Kosten:

Onze gastlessen zijn kosteloos, maar voor de gastdocenten vragen wij een standaard reiskostenvergoeding van €30,- excl. BTW en eventuele parkeerkosten.

Plan nu een beroepsgerichte gastles in!

© Copyright 2024 - edulin-Q | Website bij Bizz-Kit